Táncpark- Évszakok Buenos Airesben- Tangó Show

2020.07.22. 20:30
-
2020.07.22. 21:30
Millenáris, Nemzeti Táncszínház

Táncpark - Évszakok Buenos Airesben - Tangó Show Budai Lászlóval és vendégeivel / szabadtéri előadás / Millenáris Park
Az előadás Astor Piazzolla zenéjének ihletésére készült egész estés, élő zenés darab. Táncmű, amelynek során az egyes koreográfiák a férfi és nő között dúló érzések széles palettáját elevenítik meg.

Az est folyamán végigkísérjük és végigéljük az évszakokat a koreográfiák szereplőinek sorsán és kapcsolataik alakulásán keresztül.

A zene és a tánc egymás hatását erősítve fejezik ki a négy évszak jellemző hangulatait, a természet és az emberi lélek összefüggéseit, minden formán és kereten átütő erejét.

A darab kerete Vivaldi: A négy évszak című versenyműve, amely Piazzollát is megihlette. Piazzolla műveit a Tél utolsó vonulata és a Tavasz kezdete fogja közre, utalva az idő végtelenségére, folyamatosságára, az emberi érzések váltakozásának állandóságára. Piazzolla négy évszakjának darabjai az előadás pillérei, amelyeken a tangó lüktetése, fülledtsége és lendülete átsugárzik.

A koreográfiák változatos összeállításban mozgatják a táncosokat, akik szuggesztíven fejezik ki a zene által közvetített érzelmeket és hangulatokat. Megjelenik a tavasz vidámsága, naivitása épp úgy, ahogy egy szerelmi háromszög a kötődésekkel, féltékenységgel és megcsalással. Fergeteges lendület, majd komor hangulat, erőszak, lágyság és vadság váltakozik.

Az előadás során élő zenei kísérettel az argentin tangó valamennyi válfaja, a drámai, az elegáns tangó és a háromnegyedes vals is felvonul.

http://nemzetitancszinhaz.hu/tancpark
http://tancszinhaz.hu/musor/evszakok-buenos-airesben-/994

Jegyvásárlás:
https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/evszakok-buenos-airesben-tango-show-budai-laszlo-es-vendegei-116972/670263

Előadók:
Budai László - Pirity Andrea
Barabás Béla- Hudry Kata
Huszár Tamás- Pálmai Adrienn
és az Argentin Tangó Táncszínház táncosai

Zenekar: Tango Harmony
Bartha Katalin – hegedű
Bartha Péter – bandoneon
Lázár György – zongora
Nagy Ottó – gordonka
Piukovics Gábor – nagybőgő

Technika: Sipos Tibor

Aktuális eseményeink

Partnereink