Önismereti Tangó az Oktogonnál 2019 április-május

április-májusban 3-3 pénteken 18:30-tól
-
április-májusban 3-3 pénteken 20:30-ig
KIT klub - 1067 Budapest Eötvös u. 19.

áprilisi alkalmak: 12,19, 26 >>>18:30-20:30

májusi alkalmak: 10, 17, 24 >>>18:30-20:30

Hisszük, hogy minden esszenciája a kapcsolat és a kommunikáció önmagunkkal, a partnerünkkel, a társainkkal és nem utolsó sorban a minket körülvevő elemekkel. Ezeknek mélysége és az erről alkotott tudatos és tudattalan hozzáállásunk határozza meg a létünket éppúgy az életben, ahogy a táncban is.
Az óra az argentin tangó alapjaiból táplálkozik. Ebben a mozgásformában tisztán jelenik meg a Férfi és a Nő, mind a kettőnek adott szerepe van: vezetés és követés. A mozgás sajátosságai közé tartozik az erős improvizációs alap, melynek köszönhetően nem koreografált lépésekkel dolgozunk, így a memorizálást aktív, pusztán a testek közötti szüntelen interakcióval, vagyis érintéssel helyettesítjük. Ennek köszönhetően a kommunikáció kerül fókuszba. A feladatok non-verbálisak, így a kifejezés, érzékelés és érzékeltetés, a jelenlét az adott pillanatban és helyen kiemelkedően fontossá válnak. Mindezek feltérképezése és gyakorlása során jutunk el egy olyan „flowszerű” állapotba, ahol a Nő és a Férfi megélheti önmagát. A Férfi teremt és alkot. A Nő befogad és megtestesít.

A női energiát képviselőknek:

• felépítheted a tested, hogy a lehető legstabilabb tudj lenni bármilyen helyzetben,
• megtanulhatod érzékelni és az adott energiát a lehető legjobban befogadni, megérteni, felhasználni és kifejezni az érintésen át, emellett a jelenben lenni, az „itt és most”-ban,
• kitágíthatod a határaid lépésről lépésre, a kapcsolati keretek megértésében és annak használatában,
• megérezheted, hogyan tudsz bízni önmagadban és a partneredben,
• felismerheted, hogy mekkora erő lakozik az aktív követésben, és hogyan tudod mindebben kifejezni önmagad.
…csak Te kellesz hozzá!

A férfi energiát képviselőknek:

• megérezheted, hogyan tudod vezetni valójában önmagad, hogy mások önszántukból akarjanak csatlakozni hozzád,
• megtapasztalhatod, hogyan legyél határozott, és közben mégis be- és elfogadó,
• megkeresheted a teremtéshez szükséges erőt és energiát,
• felépítheted a testi struktúrád és az aktív kommunikáció alapjait,
• megérezheted, hogyan tudsz vezetőként belekerülni az „itt és most”-ba, hogyan tudsz aktívan vezetés közben érzékelni és változtatni azon az érintésen át.
… mindez csak Rajtad áll!

Részvételi hozzàjàrulàs: 2000 forint/fő
Ervenyes KITango berlettel rendelkezoknek: a berlet tartalmazza ezt az orat is


Béla éveket töltött el küzdősportok elsajátításával, majd több mint 10 éve a tánc, azon belül is az argentin tangó vette bűvkörébe. 2009-ben nyitotta meg saját tánciskolája, a KITango kapuit, amely azóta is egyedi belsőséges technikájáról híresült el, táncos körökben is.

Kata kisgyermek kora óta foglalkozott a legkülönbözőbb táncstílusokkal, melyek mind hozzásegítették az emberi kapcsolódások mélyebb megértéséhez. Mester diplomás filozófusként, a tudati és testi mechanizmusok egymásra hatásának jelentőségét, az önkifejezés szabadságát, az önátadás fontosságát és az egyensúlyra törekvést tartja leginkább fontosnak, melyeknek kutatásához a tangó formavilágát találta meg, mint a legalkalmasabb kifejezőeszközt.

Béla és Kata 2015 óta működnek együtt, közös munkájuk esszenciája a tiszta kapcsolat és a kommunikáció az érintésen, a mozgáson, a táncon át két vagy több ember között. Óráikban több technika és meggyőződés is ötvöződik: a korai tangó elemektől egészen a mai modern táncos formákig, minden eszközükkel az önkifejezést és a sokszor még mindig szunnyadó valódi kreativitás elősegítő mozgással ötvözött feladatokat arra a célra fordítják, hogy testet a lélek szócsövévé formálják. Folyamataik központi eleme a zene és az érzelmek összjátéka, amelyek csakis az improvizáció szabadságában mutatják meg igazi arcukat, az „embertest beszédén” át, a mozdulaton.

Facebook oldal: www.facebook.com/kitangohungary
Honlap: www.kitango.hu

Aktuális eseményeink

Partnereink