#hashtag #life (vs FLOW) - Hlavács József Fotókiállítása

2020.01.20. 19:00
-
2020.01.20. 22:00
KEG Sörház, 1114 Budapest Orlay utca 1.

Hlavács József fotókiállítása a KEG Sörművházban.

A kraftsörös világban ismert és népszerű figuráról nem sokan tudják, hogy a fényképezés szerelmese. Ahogy talán azt sem, hogy erdőbényei Hlavács Józsefhez egy másik kiváló nedű, a bor is nagyon közel áll, Tokaj-Hegyalja kiemelkedő dűlőitől néhány méterre lakó férfiembertől ez aligha meglepetés.

A @rothbeer saleseseként ismertük meg, sörrel kapcsolatban induló beszélgetéseink során fokozatosan jutottunk el a közös elhatározásig, miszerint Hlajo szerteágazó témájú, érdekes szemléletű képeiből kiállítást rendezünk. Az Adventure és a Soul tematikájú fotókból 25 db-ot válogattunk ki.

A kiállításmegnyitó valóságos crossoverre tervezzük: a fényképek mellé sörök is kerülnek fel két csapra az eseményhez kapcsolódóan – mi más, mint a Mad Scientist Hashtag Life névre hallgató meadje, és a Rothbeer Távoli Galaxisa –, és ha minden jól megy, a táncos fotókat élményfokozásként életre is keltjük a helyszínen.

#hastag
A hashtag a metaadat egyik formája, amely egy szóból vagy kifejezésből áll, amely elé hash jelet (#) tesznek. A hashtageket gyakran használják a közösségi hálókon, hogy azonosítsák, kategorizálják az érdeklődési köröket, topikokat, illetve megkönnyítsék a kulcsszavak szerinti kutatást.

A hashtag a közösségi médiában a 2010-es évek közepén vált népszerűvé. A technológia lényege: a számjel, hashmark, diez, létra, rács vagy kevéssé egyértelműen kettőskereszt (#), hozzáadásával egy adott üzenet bármely szava tárgyszóvá tehető. A tárgyszóra kattintva válogatás jelenik meg az adott tárgyszót tartalmazó üzenetekből. (#wikipédia).

A kiállított képek egy jó része tangós pillanatokat örökít meg. Öt KITango fesztivált volt szerencsém végig fotózni, az órákat, az esti milongákat, a gyakorlásokat. Lehetetlen nem része lenni, nem átérezni a táncot ilyen alkalmakkor. Hétfőn este egy kis betekintést kaphattok Hudry Kata és Barabás Bélaáltal az argentin tangó világába. Ha kedvet kaptok hozzá. akár csatlakozhattok! Kapcsolat - Improvizáció - Tangó: KITango.


FLOW

A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik. A flow-élmény egy teljesen összpontosult, a motivációt a maximumig fokozó élmény, melynek során az ember képes teljesen egy dologra figyelni, és megfelelően átélni saját érzelmeit a legjobb teljesítmény, vagy tanulás végett. A flow-élmény egyik legbiztosabb jele, hogy ösztönösen, akár kitörő örömöt érzünk, miközben egy adott feladatot oldunk meg, de a flow-t úgy is le szokták írni, mint egy lebegést, amikor csak az adott feladatra fókuszálunk. (#csikszentmihalyi#wikipedia).


A flow élmény alatt az illető teljesen elmerül abban, amit csinál, sokszor az időérzékelés megszűnik. Az öntudatosság tudatos észlelésének feloldódása: az ÉN tudat eltűnik. Nekem sok ilyen pillanatot adott a fotózás. Azt mondják a fotózás egyfelől a jelenlét művészete, hiszen egy adott pillanat tökéletes megélése szükséges annak tökéletes rögzítéséhez. Ott kell LENNED. Ez a jelen(LÉT) azonban kettős, mivel a szemlélőt el szeretnénk vinni a jelenből egy másik pillanatba. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, a kép előtt álló szemlélőnek is jelen kell LENNIE akkor, amikor a kép által adott információkkal találkozik. A 21. század embere hihetetlen mennyiségű információt kap nap mint nap és percről percre. Egy kép ereje leginkább talán abban rejlik, hogy meg tud állítani. Talán több mint egy percre. Ha teheted, állj meg egy kicsit TE is!

Aktuális eseményeink

Partnereink